Paulina Irimia Morarita


Du-te la cuprins

Meniu principal:


despre mine

Despre Mine

Originara din comuna Mihailesti Judetul Olt, la interferenta a doua mari zone folclorice, Oltenia si Muntenia, respectiv zona Teleormanuli si cea a Olteniei, isi petrece copilaria in satul natal pana la varsta de 14 ani.
Incepe sa cante in acelasti timp cand incepe sa si vorbeasca, la varsta de 2 ani cantand "Hai durla mea" - insemnand hai Dunarea mea", celebrul cantec al regretatei Ileana Roizen. Din clasa a 4-a canta la serbarile scolaresi participa la concursuri pentru copii organizate in zona.
Foarte legata de satul si de locurile in care a copilarit canta in cantecele sale natura, satul, copilaria, jocul de la sat, cantecul paraurilor, tot ce inseamna viata si obiceiurile satului.
Dragostea de cantec ii este insuflata de tatal ei care este un mare iubitor si cunoscator al cantecului popular romanesc.
Ascultand zi dezi "Radio Craiova", cum spune solista "m-am nascut si am crescut cu "Radio Craiova", se indragosteste de cantecul oltenesc alegandu-si idoli ca Maria Ciobanu si Maria Cornescu.
La 14 ani pleaca la studii la Bucuresi dar ruperea de familie, de casa parinteasca, de sat i se pare foarte grea acomodandu-se foarte greu cu noua viata.
In paralel cu liceul de chimie incepe si Scoala Populara de Arte la clasa Prof. Ecaterina Moravec fiind cea mai mica din clasa. Cu toate ca era castigatoare la toate concursurile de gen la care participase, renunta la viata artistica, pornind pe alt drum pana in anul 2001 cand revine in forta pe scena muzicii populare romanesti, avand succes dupa succes aparand in spectacole pe tot cuprinsul tarii dar si in strainatate la radiourile si televizunile nationale: Tele 7 ABC, OTV, DDTV, Etno TV, Favorit, Prima, TVR2, Alfa Tv, cat si la posturi de radio si tv teritoriale.
Imprima un album de muzica populara olteneasca cu gandul ca o sa fie singurul album, dar, cei dn jur apreciaza cantecele cantate cu o voce calda in grai oltenesc si o indeamna sa imprime si alte albume, asa ca, in prezent are pe piata 3 casete si 2 cd-uri.
Cd-ul "Viara apa curgatoare" podus de "Oltenia Star Music Production" o relanseaza aducandu-i mari succese, cu cantece ce devin hituri cum ar fi: "Morarita mandra fata", "Asta-i nunta ca-n povesti", "La carciuma lui Vasile", "Sus pe deal a 3-a casa", "Bine mai era copil", "Cate doruri are-o mama", "Viata apa curgatoare".
Orchestratia acestui albun este asigurata de ansamblul folcloric "Maria Tanase" din Craiova condus de directorul si dirijotul Nicu Cretu iar la fluier si caval naistul Dumitru Zamfira.
Dragostea de cantec si dorinta de-a invata tot ce este posibil despre muzica, despre cantecul popular, despre traditii si obiceiuri, intr-un cuvant tot ce inseamna folclor si cultura traditionala o face sa se inscrie la Facultatea de Muzica astazi fiind licentiata in pedagogie muzicala si folclor.
In prezent are in lucru un nou album impreuna cu acelasi ansamblu Maria Tanase din Craiova. Catecele de pe album sunt cantece autentice culese atat din zona Olteniei dar si cateva cantece de o valoare deosebita din Teleorman.
In paralel cu activitatea artistica Paulina Irimia Morarita este si om de afaceri de succes, conducand, impreuna cu sotul ei, activitate in propriul restaurant "Hanul Moraritei", nume dat dupa numele solistei.
La nuntile organizate in restaurant canta impreuna cu fiul sau Irimia Alin Valentin care este student la Facultatea de Muzica din Bucuresti.
Raspunde cu placere la invitatiile facute pentru a canta la nunti, botezuri si alte mese festive, unde incanta invitatii cu stilul ei vulcanic si vesel.


Mai nou, solista abordeaza un alt gen de muzica, respectiv - muzica usoara, lucrand la un album in care muzica si versurile ii apartin. Exemplu piesa: "Mi-e atat de dor de tine".


=- Telefon solista: 0723.601.078 -=


De la 01-10-2008 o puteti vedea pe Paulina Irimia Morarita si ca prezentatoare si realizatoare de emisiune,se adreseaza adevaratilor iubitori de muzica populara unde pe langa faptul ca are invitati solisti de muzica populara,se vor evoca in emisiune obiceiuri si traditii romanesti.
Emisiunea se numeste "
La Hanul Moraritei " si va fi difuzat pe postul de televiziune T.V.R.M Cultural

Home Page | proiecte | despre mine | galerie foto | video | contact | Harta sitului


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal